Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У протеклом периоду, захваљујући одличној сарадњи Града Пирота и Канцеларије за јавна улагања Републике Србије у бројне пиротске школе уложено је преко два милиона евра, тачније преко 260 милиона динара, казао је градоначелник Пирота мр Владан Васић.
- Потпуно је реновирана школа Свети Сава, завршена је прва фаза реконструкције ОШ “8. септембар”, значајна средства су уложена и у реновирање основне и средње школе Младост, која ће ускоро из истих извора добити и нову фискултурну салу. Вредност тих радова је милион евра, тачније 123 милиона динара.  Читав тај простор иза школе, који је тренутно неуређен, биће 0творен и ту ће бити направљен нови парк у насељу Сењак.

Око 60 милиона динара добили смо за другу фазу уређења ОШ “8. септембар”. Очекујемо одобрење још неких пројеката  попут пројекта реновирања Опште болнице Пирот и зграде Гимназије а кандидовали смо још две школе – Економску школу и ОШ “Вук Караџић”. Очекујемо наставак сарадње са Канцеларијом за јавна улагања, а досадашња улагања износе 260 милиона динара, дакле више од два милиона евра-казао је градоначелник Васић недавно приликом обиласка канала Рогоз, чија реконструкција се такође финансира из истих извора. Градоначелник Васић је, у циљу што је могуће боље сарадње града са Канцеларијом за јавна улагања, делегирао и своју помоћницу Милицу Голубовић, која успешно координира овом изузетно плодном сарадњом захваљујући којој је у пиротско школство уложено највише новца у последњих неколико деценија.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine