Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић вечерас је примио групу амбасадора такозване Арапске групе који ће боравити у дводневној посети нашем граду. Пријему су присустовали амбасадори Палестине, Мохамед Набхан, који је и иницијатор ове посете, затим амбасадори Алжира, Египта, Кувајта, Туниса, Марока и отправник послова Амбасаде Либије. Градоначелник Васић казао је након пријема да је реч о значајној посети представника амбасадора такозване Арапске лиге, која иначе броји чак 15 земаља.

- Ова посета има и дипломатски, али и привредни значај јер овде има представника земаља са којима водећи привредници нашег краја попут Тигар тајерса, имају сарадњу јер Тигар тајерс извози велики број гума у Египат, а верујемо да ће се родити идеје и за проширење или нове сарадње-казао је Васић.
Амбасадор Палестине казао је да је циљ да група амбасадора упозна могућности за приширење сарадње и да политички односи који су јако добри међу нашим земљама, поприме и конкретне размере.

- Желимо да наставимо да проширујемо ту сарадњу на више области и градова у Србији. Вечерас и сутра ћемо упознати могућности вашег града-казао је амбасадор Набхан.

Пријему су присуствовали и председник Градског парламента Милан Поповић као и помоћници градоначелника Милица Голубовић и Слађана Манчић. У име Канцеларије за локални еиономски развој састанку је присуствовала Марија Дјошић.

Након пријема амбасадори су обишли Дамско срце – радионицу за израду пиротских ћилима, а током сутрашњег дана обићи ће и средњовековну тврђаву Момчилов град.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine