Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градоначелник Пирота мр Владан Васић у разговору за Пиротске вести, сумирајући 15 година на власти, казао је да је на много пројеката поносан. Изградња Спортске хале о којој се деценијама причало а нико је није изградио променила је свест код људи и покренула огроман инвестициони циклус.

-Чини ми се да је први пројекат који је у јавности променио мишљење да није немогуће у Пироту реализовати велике пројекте – изградња Спортске хале “Кеј”. Деценијама пре тога причало се да је Пироту потребна спортска хала али је нико није направио и људи су престали да верују у то. После тога смо обновили Омладински стадион, саградили Затворени базен. Када сам јавности Пирота рекао да је Пироту потребан базен многи су се смејали, а сада је то једно од култних места.

Такође ствар на коју сам много поносан је обнова Кеја, осветљење, продужетак. Кеј је кичма града и најбоља рекреативна зона нашег града. Након тога изградња моста на Другом рингу и сам Други ринг који нарочито сада добија на значају повезивањем са Улицом Ћирила и Методија. Затим обнова тврђаве, тргова у центру града, обнова фасада, изградња Коридора 10, обнова школа, изградња велике фабрике Тигар тајерса, све се до десило у периоду од кад сам ја градоначелник захваљујући доброј сарадњи са Владом Србије, министарствима, захваљујући добрим односима са коалиционим партнерима и мојим сарадницима-каже Васић за Пиротске вести и додаје да је један од визионарских пројеката који ће умногоме утицати на побољшање привредног амбијента у Граду изградња Интермодалног логистичког терминала.

Интермодални терминал од Пирота прави велико логистичко чвориште које повезује Исток и Запад

-Слободна зона је прошле године добила награду Фајненшл тајмса награду за најбољу Слободну зону у Европи. То је концепт у кога сам веровао и верујем и локална самоуправа је максималне напоре улагала да Слободна зона Пирот буде стожер индустријског развоја Града, што де факто и јесте, а пројекат који ће дати потпуно нову димензију привреди овог дела Србије јесте изградња Интермодалног терминала који треба да од Пирота направи велико чвориште када је реч о транспорту роба са Истока на Запад и обрнуто. И Слободна зона и Град пуно напора улажу да овај пројекат постане реалност, а верујемо и да хоће у наредном периоду, као што су некада били предмет подсмеха и злурадих коментара, а сада су реалност и наша свакодневица и Спортска хала и Затворени базен и многи други велики пројекти-каже Васић.
Од стотог места по висини зарада, до првих десет у земљи

-Чињеница да смо од 110. места по просечним зарадама у Србији дошло до првих десет је значајан податак. Такав напредак мало ко је успео да направи. Мислим да зараде и даље треба да расту, али је огроман помак већ сада евидентан-каже Васић за Пиротске вести.
Визија Пирота као Зеленог града, нови Кеј, Постројење за пречишћавање отпадних вода…

По Васићевим речима,  пројекти на којима се већ ради и у фази су израде пројектне документације а који ће потпуно променити физиономију нашег Града и део су визије Пирота као Зеленог града јесу прелазак топлане на гас, наставак изградње Кеја и изградња новог Кеја на каналима Рогоз и Бистрица, али и пројекат вредан преко 10 милиона евра – Постројење за пречишћавање отпадних вода.

Пројекти за будућност

-Реконструкција Дома војске и његова надоградња

-Отворени пливачки базен поред комплекса Затвореног базена и Кеја

-Завршетак реконструкције трга

-Изградња Постројења за пречишћавање отпадних вода – вредног преко 10 милиона евра

-Проширење постојеће Регионалне депоније, изградња компостане и санирање старог  сметлишта поред Нишаве

-Наставак озелењавања Града и нови Кеј на рекама Рогоз и Бистрица, изградња малих паркова по месним заједницама

-Прелазак Градске топлане на гас и биомасу као “зелене” енергенте

-Долазак асфалтом до сваке зграде, сваке улице, куће у селу

Извор: Пиротске вести

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Joomla templates by Joomlashine