Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Јуче је у згради Градске управе Пирот приређен пријем за амбасадора Канаде Филипа Пинингтона. Градоначелник мр Владан Васић истакао је да је реч о веома значајној посети с обзиром да по први пут амбасадор Канаде долази у Пироту у последњих петнаестак година.


- Милсим да смо имали врло интересантан разговор са амбасадором Канаде. Захваљујем му се на посети нарочито због тога што не памтим да је канадски амбасадор посетио Пирот у последњих 15 година. Трудили смо се да максимално представимо регион и све потенцијале, од привредних, туристичких до онога са чим Пирот располаже. Сигурам сам да ћемо наћи заједничке тачке за будућу сарадњу-казао је градоначелник Васић.


Његова екселенција Филип Пинингтон казао је да канадски инвеститори који су присутни на српском тржишту су веома задовољни Србијом.
- Оно што ми саветујемо канадске инвеститоре је да дођу у Србију, инвестирају овде, али им скрећемо пажњу да Србија није само Београд, већ да има пуно интересантних крајева ваше земље који могу да буду интересантни за инвеститоре. Оно што инвеститоре највише интересује јесте рударска индустрија, велики број наших компанија ради истраживања а надамо се да ће наредне године бити реализована и једна велика инвестиција једне наше компаније у источној Србији-казао је амбасадор Пинингтон.
Након пријема код градоначелника Пирота, амбасадор Пинингтон је присуствовао презентацији потенцијала које инвеститорима нуди Слободна зона Пирот, а посетио је у друштву помоћнице градоначелника Милице Голубовић и радионицу за производњу пиротског ћилима “Дамско срце”. У плану су и посете компанијама “Тигар АД” и “Тигар тајерс”.

 

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine