Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Председник Привременог органа Пирота, Владан Васић, обишао је радове код отвореног отвореног купалишног комплекса где се асфалтира потез бившег полигона и прави нових 145 нових паркинг места. На овом потезу биће постављена нова расвета, тротоари  и дрворед. Уређује с еповршина од око 5.000 квадратних метара  а вредност радова је око 40 милиона динара.

“Као што смо и обећали уређујемо паркинг простор, од скретања Улице Саве Ковачевића и Миливоја Манића до терена са вештачком травом биће 145 нових паркинг места. Овде ће бити  и нова расвета и нови тротоари, овде ће чак бити и нови дрворед. Веома сам задовољан овим радовима, око 5.000 квадрата новог асфалта а вредност радова је око 40 милиона динара” – истиче Васић.

Он подсећа да је на овом порстору био неусловни полигон за обуку возача и да је изграђен нови полигон какав се ретко виђа у Србији. “Полигон ћемо ускоро званично отворити с обзиром да су ауто школе добиле дозволе. На тај начин полако приводимо богату грађевинску сезону крају. Следеће године нас очекује уређење оног другог дела улице од раскрснице  Саве Ковачевића и Миливоја Манића и изградња кружног тока, проширење улице и још паркинг места и још зеленила” – рекао је председник Привременог органа, Владан Васић.

Славиша Свиларов, директор ЈП за планирање и изградњу истиче да је уређење овог потеза  јако важна инвестиција која се финансира из буџета града Пирота. “Ради се саобраћајница у дужини од око 300 метара, уграђени су ивичњаци у дужини од око 700 метара, бехатон стазе на  површини од око 600 метара квадратних и приступа се асфалтињу близу 5.000 метара квадратних. Уграђује се асфалатна маса дебљине 6 цм”- рекао је Свиларов.

Асфалтерски радови су почели данас и очекује се да до понедељка буду завршени. Извођач радова је фирма “Друмови А&Д”. Свиларов каже да је уговорени рок за завршетак свих радова до краја године али да верује да ће и пре тог рока све бити завршено. После асфалтирања следи постављање хоризонталне и вертикалне сигнализације, паркинг граничника а касније ће ЈП Комиуналац засадити дрворед између паркинг места.

Председник Привременог органа, Владан Васић је додао да је са овим радовима заокружено уређење купалишног комплекса али ће у наредном периоду бити инсталиран дечји тобоган и да то буде својевсни мини аква парк који ће још више подићи популарност Отвореног базена.

Он подсећа да је ове године било 90.000 купача иако је купалишна сезона почела са закашњењем. “Наредне године очекујемо преко 120.000 купача а ако инсталирамо тобогган биће то и много више. О томе смо разговарали са председником Србије Александром Вучићем” – рекао је Васић. 

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine