Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Крајем априла ове године објављен је јавни позив за доделу помоћи предузетницима и микро и малим привредним друштвима субвенционисањем камате на кредите пословних банака од стране Града Пирота. Реч је о кредитним средствима без или са минималном каматом, чији је рок доспећа до 3 године, а средства по овом позиву су се одобравала за следеће намене:  

- куповину, изградњу, доградњу, реконструкцију, адаптацију, санацију, инвестиционо одржавање производног или пословног простора;

- куповину нових или половних машина и опреме (не старијих од 5 год.);

- набавку софтвера;

- набавку нових делова, специјализованих алата за машине или других капиталних добара;

- друге програме који воде унапређењу пословања на територији града и у складу су са објављеним јавним позивом.

Ненад Петровић из Канцеларије за локални економски развој Града Пирота истиче да из године у годину влада све веће интересовање за ову меру, као и да је ове године је било убедљиво највеће.

-За релативно кратко време утрошена су сва буџетска средства Града у износу од 3 милиона динара. Захваљујући тим средствима 16 послодаваца је подигло ове субвенционисане кредите у укупној вредности од преко 33 милиона динара, а поред тога имали су још додатна инвестициона улагања из других извора од преко 12 милиона динара. Тако да када погледамо однос улагања средстава од стране Града и износ укупних инвестиција које се тиме покрећу, знамо да смо на добром путу што се тиче ове мере. Због изузетног интересовања за овим кредитима предали смо захтев за обезбеђивање додатних средстава у износу од 1,5 милиона динара, те се надам да ће на добробит локалних привредника бити и обезбеђена наредним ребалансом-казао је Петровић за Пиротске вести.

Иначе, максималан износ кредита по клијенту који је Град субвенционисао износио је 4 милиона динара. По претходно спроведеном јавном позиву за пословне банке спремност за сарадњу ове године су исказале Банка Интеса, ХалкБанк и Банка Поштанска штедионица, те су преко истих кредитна средства и била пласирана.

Извор: Пиротске вести

 

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine