Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Данашња седница Градске скупштине била је најкраћа у последњих неколико година, одборници владајуће већине за свега пола сата усвојил су све тачке дневног реда, међу којима је и спровођење гасификације, која стартује на јесен. Ипак, седница је протекла у знаку негодовања опозиционе групације Пирот против насиља, која није била задовољна бројем чланова које су добили у скупштинским комисијама. Опозиција сматра да су требали да добију далеко више чланова, док је председница Градске скупштине Драгана Тончић казала да нису достављена имена и друга потпуна документација како би се овај захтеван процес реализовао у складу за Законом.

Васић: Политички сам ветеран у скупштини, али овакву скупштину никада нисмо имали

-Позивање опозиције на пословник не стоји јер је радна група која га је правила, уважила све примедбе опозиције. Дуго сам у политици, политички сам ветеран што се тиче локалног парламента, али ја овакав парламент нисам видео. То је један израз незнања и израз немоћи шта кроз аргументацију рећи за скупштинском говорницом. Право је питање да ли су гласачи гласали да их на овакав начин представљају у локалном парламенту, да заиста покушавају опструкцију и презентују насиље, иако су квази борци против насиља, или да аргументовано расправљамо о важним тачкама. Данас је требало да се говори о стратешки важном пројекту, гасификацији, изградњи нове аутобуске станице и другим важним пројектима. Ми смо све те тачке усвојили и распраљали доста о њима, и на седници Градског већа и на друге начине у јавности,  али требало је да се о расправља на скупштини, да о њима чују и одборници и остали-казао је Васић и додао да је оно што је данас могло да се види – за сваку осуду.

Председница Градске скупштине Драгана Тончић, говорећи о раду сталних комисија, казала је да је опозициона групација била позвана да достави спискове.

-Ми смо у једном дану добили два опречна мејла. Један да не желе да учествују, други да желе. Тражили смо да нам се доставе имена, име и презиме, образовање, рок који смо дали није испоштован, дали смо још један рок, до 2. јула, ни то није испоштовано. Сада траже нешто што је неизводљиво јер ми не можемо да чекамо јер нисмо добили ни једно једино име-казала је Тончићева.

Др Жарко Тодоровић, из групације Пирот против насиља, казао је да ће захтевати смену председнице Градске скупштине Драгане Тончић.

-У пословнику јасно стоји да свака одборничка група има право на представнике у телима пропорционално броју освојених гласова. Ми смо добили неадекватне позиве, један састанак је постојао, али госпођа Тончић то није прихватила као аргумент. Радна тела су битна да би сви грађани имали увид у оно што се ради и што се припрема за скупштину. Нисмо имали другу методу да скренемо пажњу на то. Такође, нисмо имали довољно времена да проучимо програм гасификације јер смо га добили непосредно пред седницу-казао је Тодоровић.

Извор: Пиротске вести

 

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine