Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Отварање факултета у Пироту је један од стратешких пројеката  за које ће се руководство Града, на челу са градоначелником Владаном Васићем, залагати у наредном периоду. Први кораци су већ предузети, урађена је прединвестициона студија а ускоро се очекује израда судије изводљивости.

Већ неколико година уназад је отрварање факултета  који би задржао младе из пиротског краја и привукао суденте из других градова, идеја од које градоиначелник Пирота не одустаје. “О оснивању факултета се говори већ неколико година, то је историјски важно за наш град иако се некоме чини да је Пирот мали град и да можда не заслужује да има факултет, ја мислим обрнуто. Разговарали смо са представницима факултета и са представницима министарства и људима који воде државу. Фундаментално је важно да у оквиру Универзитета у Нишу добијемо факултет организационих наука” – каже Васић.

Пирот би на тај начин постао град у који млади долазе  а не град из кога одлазе због школовања. “Са друге стране Универзитет у Нишу, који нема факултет организационих наука, ће постати компетитивнији према другим универзитетима“ – истакао је Васић и додао да је оваква врста факултета један од разлога што  млади из региона студирају на Универзитету у Београду.

Сенат Универзитета у Нишу је донео одлуку да подржава отварање нових факултета у оквиру нишког Универзитета а одлука о оснивању самог факултета се још увек чека. „Залагаћемо се да се отвори факултет овог типа и да седиште факултета буде у Пироту“, каже Васић. Урађена је прединвестициона студија  која доказује да Пирот има капацитет за овакве пројекте а саму студију урадио је управо београдски ФОН. Новац за израду физибилити студије очекује се од пројекта ЕУ ПРО+. Са тим документима ће се, каже градоначелник, од Владе Србије тражити оснивање факултета.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine