Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Град Пирот и немачка владина организација ХЕЛП. у 16 циклуса, до сада су подржали покретање нових или унапређење постојећих бизниса за чак 520 предузетника, малих породичних фирми у Пироту, у шта је уложено више од 1.6 милиона евра. Највећи део тог новца донирала је Влада Немачке, преко ХЕЛП-а, док је учешће града Пирота више од 20 посто. Градоначелник Пирота мр Владан Васић са представницима ХЕЛП-а уручио уговоре за још десетак малих бизниса.

Анђа Тодоров је пре годину дана покренула свој бизнис – Фитнес центар БееФит Анђа.

-Бавим се пружањем услуга функционалног тренинга. Заодовљна сам како мој бизнис напредује, али ова помоћ и подршка Града Пирота и ХЕЛП-а ће ми омогућити даље унапређење посла-каже Анђа за ПВ.

Бојан Ћирић, власник породичне радионице ОгиС wорксхоп каже да ће грант искористити за куповину УВ штампача који ће значајно олакшати пословање радионице.

Ивана Костић, власница Нугателине каже да је пре седам година добила овај вид помоћи, која јој је између осталог омогућила проширење бизниса па сада има седам радника.

-Овај вид помоћи је неопходан свима и заиста много значи-каже Костићева.

Градоначелник Пирота Владан Васић каже да је од 2005. године у 16 пројеката у опреми подржано 522 предузетника, малих породичних фирми.

-Подржали смо и три кооперативе. Прошле године смо потписали нови двогодишњи уговор и они су управо сада реализују. Посебна пажња је посвећена стартап бизнисима, незапосленим женама, особама са инвалидитетом, угроженим категоријама и теже запошљивим категоријама становништва. На овогодишњем конкурсу Град Пирот улаже 12.000 евра, а ХЕЛП 18.000 и подржаћемо 10 корисника, до укупно 44 пријављених. Поред тога, преко Канцеларије за локални економски развој имамо програме за подршку старим занатима, женском предузетништву, имамо пројекат Реинтеграције, такође са немачком организацијом, помоћ за самозапошљавање преко локалне самоуправе, тако да мислим да има много програма подршке а моја порука свим почетницима у бизнису и онима који желе да унапреде свој посао је да се јаве на конкурсе-поручио је Васић.

Сања Митић из ХЕЛП-а казала је да је занимљиво да се додела пројеката врши у Зеленој недељи чиме смо показали да уз овакве заједничке пројекте можемо да конкретно и позитивно утичемо на побољшање наше животне средине.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine