Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Влада Србије је на основу Закона о локалној самоуправи распустила Шкупштину града Пирота и увела Привремени орган који ће имати пет чланова. Председавајући привременог органа је досадашњи градоначелник, Владан Васић а чланови су његов досадашњи заменик Милош Цолић, као и досадашњи већник Дејан Рандјеловић, досадашњи помоћник градоначелника Видојко Панајотовић из СПС-а и др Жарко Тодоровић, шеф ОГ Најбоље за Пирот.

Привремени орган, према Закону, обавља све послове  скупштине града  и извршних органа града Пирота  до конститутивне седнице која ће бити одржана после избора, односно у наредна два до три месеца. “Вечерас смо сазвали конститутивну седницу привременог органа и донели нека решења. Избори ће бити расписани током сутрашњег дана или наредних дана али ће бити одржани 17. децембра, за то време ће извршни органи несметано фумционисати да не би било правног вакума” – рекао је председник Привременог органа, Владан Васић.

На конститутивној седници Привременог органа усвојено  је решење о доношењу пословника о раду Привременог органа  као и  решење о престанку мандата одборника Скупштине града, о престанку функције председнице Скупштине, заменице председнице Скупштине града, решење о престанку функције секретара Скупштине града, решење о престанку дужности председника и чланова свих комисија Скупштине града, решење о престанку функције градоначелника града Пирота, заменика градоначелника, решење о престанку мандата чланова Градског већа и о престанку функције помоћника градоначелника града Пирота.

Конституисањем Привременог органа престаје функција наведених функционера и одборника и  Привремени орган преузима њихову функцију. Привремени орган послује на седницама и врши све текуће и неодложне послове из своје надлежности. Његова функција је до конститутивне седнице која ће бити одржана после наредних избора. “Привремени орган је слика локалног парламента, зато је  Српска напредна странка добила три члана у Привременом органу, одборничка група “Најбоље за Пирот” једног члана и Социјалистичка партија Србије једног члана. Ми смо предложили чланове а Влада их је решењем одредила, односно именовала” – рекао је Васић.

Привремени орган управљаће пословима до конституисања новог сазива локалног парламента после предстојећих локалних избора. Васић очекује да нова скупштина буде конституисана средином јануара наредне године.

“Све функционише нормално јер привремени орган мења Скупштину и Градско веће  и извршне органе власти. Јавна предузећа, управни одбори јавних предузећа, директрори остају на функцији и потпуно нормално функционишу. Привремени орган има парво да формира  Штаб за ванредене ситуације и друге комисије које су потребне” – каже Васић и додаје да се мора  поштовати  да неко од чланова Привременог органа мора бити председник те комисије а чланови могу да буду из редова грађана. “Можемо да оставимо исте комисије само што ћемо променити председника али ће све функционисати нормално” – рекао је председник Привременог органа, Владан Васић.   

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine