Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Истина о Холокаусту је нападнута, поручио Зуроф у свом говору у Пироту!

Последњи ловац на нацисте Ефраим Зуроф, директор Симон Визентал центра у Јерусалиму, данас је присуствовао свечаности којом је обележен трагични догађај – 80. година од депортације пиротских Јевреја од стране бугарских окупатора у злогласни нацистички логор Треблинку. Зуроф је између осталог казао, уз речи захвалности Граду Пироту, породици Љубе Љубеновића и Јасни Ћирић, председници Јеврејске општине Ниш, да је организовање догађаја попут данашњег у Пироту веома важно, као и едукација о Холокаусту, јер једино тако, можемо да постигнемо да се такви стравични догађаји у будућности не понове. 

-Живимо у тешким временима, када је историја постала важнија него што је икада била. Говорим о порасту анти-семитизма у многим местима у свету. Две фундаменталне вредности јеврејског света – успостављање државе Израел и Холокауст, су нападнуте. Историја је зато врло важна и желим да се захвалим Јасни Ћирић, председници Јеврејске општине Пирот, зато што ми је скренула пажњу на депортацију Јевреја из Пирота. Врло добро сам био информисан о депортацијама из Скопља и Тракије, али нисам знао о Пироту. Истина о Холокаусту је нападнута. Не тако далеко одавде, преко границе, у Македонији, Бугари врше притисак на јеврејску заједницу и на македонске власти да се не помиње ко је депортовао Јевреје из Македоније, Тракије и Пирота у Треблинку. И то што се дешава у Македонији није изолован случај-казао је Зуроф и казао да сличних примера има у посткомунистичким земљама Источне Европе, где је локално становништво колаборирало са нацистима у учествовало у систематским масовним убиствима Јевреја.   

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine