Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Град Пирот од јуче је власник још једног изузетно важног објекта на Старој планини који је од велике важности за развој туризма. Реч је о објекту некадашњег спомен-дома на Врелу који је деценијама пропадао. Објекат се налази на изузетној локацији на Врелу па је Град Пирот годинама покушавао да куповином овог објекта стави исти у функцију даљег развоја туризма на Старој планини.

Град Пирот је објекат купио од СУБНОР-а по цени од 7.5 милиона динара и то по основу за право прече куповине у члану 60. Закона о заштити природе, потврио је за Пиротске вести заменик градоначелника Милош Цолић.

Градоначелник Пирота мр Владан Васић јуче је приступио овери уговора па је Град Пирот и званично постао власник овог изузетног објекта.

-Тиме су се створили услови да се уз консултације са стручњацима, изради пројекат којим ће се објекат најпре санирати и реконструисати чиме би постао прави туристички бисер овог дела Старе планине и, уз некадашњу карулу, сада Спортско-туристичко рекреативни центар у Дојкинцима, један од стубова развоја туризма на Старој планини-казао је Пиротским вестима заменик градоначелника Милош Цолић.

Око судбине овог објекта водио се велики број судских спорова између више удружења бораца. За то време, објекат је пропадао па је његов прелазак у власништво града сигнал да ће Стара планина добити још један врло важан туристички објекат, попут објекта у Дојкинцима.  

Извор: Пиротске вести

Електронско подношење захтева

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine