Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Заменик градоначелника Пирота Милош Цолић данас је у Београду потписао уговор о реализацији пројекта који је део позива Министарства рада за иновативне мере запошљавања. Реч је о пројекту под називом “Пружимо руку теже запошљивим лицима” а Цолићу је уговор уручио министар рада Никола Селаковић.

Град Пирот је конкурисао код Министарства за рад, запошљавање и социјална питања на позиву за иновативне мере запошљавања са пројектом “Пружимо руку теже запошљивим лицима”.

-Пројекат је вредан око 40.000 евра у динарској противвредности а бави се запошљавањем путем методе учења на радном месту и каријерног саветовања. Овакав метод примењен је и у Локалном акционом плану запошљавања. Средства која је Град базично определио представљаће уједно и финансијско учешће Града на овом пројекту. Пројекат траје до јуна 2023. године и оснажиће 50 особа у каријерном саветовању и 15 особа које ће похађати обуке код послодаваца са даљом перспективом за запошљавање. Сматрамо да је овај пројекат признање од стране самог министарства граду Пироту за напоре које чини на пољу запошљавања теже запошљивих лица-казао је Цолић за Пиротске вести.   

Извор: Пиротске вести

 

 

Електронско подношење захтева

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine