Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У присуству великог броја грађана данас је обележена слава града Пирота, Успење Пресвете Богородице, Велика Госпојина. Ово је слава и Тијабарске цркве.

Према протоколу обележавања славе од 8 часова почело је окупљање верника и грађана испред храма у Тијабари и дочек Његовог Преосвештенства Епископа нишког Арсенија.

Свету архијерејску литургију служио је Епископ нишки Арсеније. На крају литургије бројни верници су се причестили.

Испред цркве је уприличено резање славског колача.

После резања колача кренула је литија улицама града, традиционалном рутом од цркве у Тијабари до зграде Градске управе Пирот. Литији су се придружили многобројни грађани.

По доласку испред Градске управе такође је уприличено сечење славског колача.

У свом обраћању Епископ нишки Арсеније истакао је да је овај празник посвећен уснућу Пресвете Богородице и њеном вазнесењу на небу и представља икону тога што је Господ нама припремио. Епископ Арсеније је честитао свим грађанима Пирота славу и пожелео од Господа сва добра, а пре свега мир и здравље, које нам је, како је рекао, у овим турбулентним временима преко потребно.

Градоначелник Владан Васић се у обраћању грађанима захвалио свима који су учествовали у литији, пожелео срећну славу, здравље и мир. Овом приликом Васић је рекао да су изазовне године иза нас, али данашња литија је уверила да имамо лепу будућност. По традицији, градоначелник Владан Васић је овом приликом честитао и деци почетак школске године.

Обележавање градске славе завршено је културно – уметничким програмом. Наступили су Хор и Фолклорни ансамбл Дома културе.   

Извор: Плусонлине

 

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine