Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Данас је у Великој сали Скупштине града Пирота приређен традиционалан пријем учесника Међународног фолклорног фестивала, који се ових дана одржава у Пироту. Представнике фолклорних ансамбала из Грчке, Мексика и Кипра поздравили су, заменик градоначелника Пирота, Милош Цолић и, директор Дома културе, Мишко Ћирић. Том приликом, у веома срдачној атмосфери, гостима су уручени пригодни поклони, који су, такође, истом мером узвратили домаћину.

Директор Дома културе у Пироту, Мишко Ћирић, најпре је поздравио госте из Мексика који су јутрос допутовали у Пирот, као и делегације ансамбала из Грчке и Кипра. Он је истакао да је Дом културе организатор Фестивала, уз велику подршку града Пирота који сваке године издваја средства за организацију ове манифестације.

“Драго ми је што сте наши гости. Ви из Грчке и са Кипра могли сте да се упознате са Пиротом и верујем да сте уживали и на концерту и док сте обилазили наш град, а очекујем да и ви из Мексика упознате Пирот и да се уверите да смо ми добри домаћини. Још једном захваљујем што сте наши гости и захваљујем Градској управи која нам обезбеђује средства за организацију Фестивала” – рекао је Ћирић.

Милош Цолић, заменик градоначелника Пирота, најпре је рекао да је почаствован што је отворио 17. Међународни фолклорни фестивал.

“Фолклорни фестивал је централна манифестација Пиротског културног лета и ми негујемо фолклор као веома важну уметност која нам много значи, јер тиме као и ви чувамо наш идентитет. Међутим, оно по чему Пирот јесте познат то је његов космополитски дух. Отворени смо за нове културе, нове људе, за дружење, и без предрасуда желимо да учимо о вама и вашим културама. Са друге стране, мени лично, су веома блиске ваше земље, нарочито Грчка у којој често летујем, али и са Кипром имамо добру сарадњу, наши ученици су на Еразмус програму, а Мексико је још увек недосањани сан многих од нас” – казао је Цолић.

Представници гостујућих ансамбала имали су само речи хвале поводом свог учешћа на Фестивалу у Пироту и да верују да посетиоци уживају у њиховим плесовима и кореографијама, и у свему чиме се представљају.   

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine