Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У Градској управи Пирот данас је потписан Уговор за реализацију изградње постројења за пречишћавање отпадних вода, канализационе мреже и техничку подршку у Пироту, вредан око 16 милиона евра, у оквиру  Програма водоснабдевања и пречишћавања отпадних вода у општинама средње величине у Србији ВИ (Фаза 2, Инвестиције) КФW Банке.

У оквиру програма немачке финансијске сарадње са Србијом, КфW Развојна Банка финансира инвестиције за рехабилитацију градског водоснабдевања и канализационих система у одабраним општинама средње величине у Србији. Циљ инвестиционог програма је да осигура одрживо водоснабдевање и унапређење одвођења отпадних вода за становништво по социјално прихватљивим ценама и отворен је за све општине средње величине у Србији (50,000 – 200,000 становника). Имплементација програма који усмерен је ка побољшању квалитета водотокова у које се изливају отпадне воде и услове живота становника општина средње величине у Србији, средствима рехабилитације и нове изградње постројења за управљање и третман отпадних вода.

Уговоре су потписали Владан Васић, градоначелник Пирота, Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Рудигер Хартман, Директор КFW канцеларије у Београду, Стефани Рауприх, Проџект менаџер за Програма и Зоран Николић, директор ЈП "Водовод и канализација".

Владан Васић, градоначелник Пирота у обраћању медијима рекао је да је ово велики дан не само за Пирот већ и за целу Србију. Потписан је изузетно значајан уговор чијом реализацијом ће Пирот постати град који испуњава све еколошке стандарде за град ове величине у Европској унији. 

КФW Банка  партнер је Србији на путу ка Европској унији већ двадесет година, рекао је Рудигер Хартман, директор канцеларије КFW у Београду. Према његовим речима у претходне две деценије сарадња са локалним самоуправама и министарствима била је веома успешна.

У оквиру дугогодишње билатералне сарадње са СР Немачком, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у сарадњи са Немачком развојном банком КWФ, спроводи пројекте изградње комуналне инфраструктуре у области водоснабдевања, отпадних вода  и управљања чврстим отпадом. Влада Републике Србије препознала је потребу и значај за наставак улагања у овој области и кроз Национални програм предвидела значајна средства за финансирање инвестиција, рекао је Томислав Момировић, министар МГСИ.

Зоран Николић, директор ЈП "Водовод и канализација" рекао је да ће до краја године бити завршена тендерска процедура. Сами радови почеће 2023. и трајаће, према пројекту две године. Вредност инвестиције за изградњу самог постројења је 10,5 милиона евра, са додатним радовима око 16 милиона евра. Финансирање је 50 одсто КФW и Министарство, а 50 одсто локална самоуправа.   

Извор: Плусонлине

 

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Електронско подношење захтева

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine