Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У Свечаној сали Градске управе, на дан обележавања Међународног дана борбе против насиља над женама, одржана прва радна седница Савета за родну равноправност града Пирота. Како је рекла др Милена Димитријевић, која је изабрана за председницу Савета, према  Закону о родној равноправности неопходно је формирати тела за родну равноправност. Поред комисије коју чине одборници, ту је и Савет у којем су лица из установа, организација, удружења, односно свих чинилаца којима је заједничко питање родна равноправност. Данас је именовано руководство Савета, изабран је председник, заменик председника и секретар, усвојен је пословник о раду и предлог Одлуке о усвајању израде Локалног акционог плана за родну равноправност од 2022. до 2025. године.

На радној седници Савета за родну равноправност града Пирота за председницу Савета изабрана је др Милена Димитријевић, председница Скупштине града. Заменица председнице је Надица Адамовић из Службе дечје заштите, а за секретарицу је изабрана Амелија Костадиновић, која је у име локалне самоуправе задужена за родну равноправност. Савет чини 15 чланова из система здравства, образовања, Центра за социјални рад, удружења грађана и Градске управе.

Нела Цолић, руководилац Службе за децу, младе, одрасле и старе у Центру за социјални рад, сматра да се о родној равноправности и борби против насиља над женама треба говорити током целе године, а не само када се насиље догоди и када се предузимају мере против насилника. Од почетка године до данас има 147 пријава за насиље што је повећање у односу на прошлу годину када је забележено 117 пријава. У већини случајева, каже Цолићева, покретане су и мере заштите. Ове године има 30 изречених мера.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine