Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У присуству градоначелника Пирота мр Владана Васића свечано отворени радови на изградњи модерног терена са вештачком травом који ће утицати на значајно побољшање услова за рад многих спортских клубова у Пироту којима ће бити на располагању током целе године, чак и у вечерњим и ноћним терминима јер је предвиђено инсталирање расвете, у каснијој фази и изградња трибина. 

-Ја сам ово дуго најављивао и срећан сам што још једно предизборно обећање испуњујемо. Надам се да ће ово бити завршено у року од шест месеци, овде ће бити терен са вештачком травом високог квалитета фудбалских димензија 70 пута 105 метара, биће направљене и четири атлетске стазе у дужини од 70 метара за загревање, мало бехатона и видећемо дал можемо да урадимо нешто што се тиче и трибина. Биће осветљен, шест рефлектора ће бити постављено а жеља нам је и да направимо трибине које су значајне многим клубовима као и за млађе селекције Радничког. Терен ће да се експлоатише 24 сата дневно 365 дана у години па ћемо тако заштитити траву на осталим теренима. Велика захвалност ЕУ јер је реч о инвестицији од преко 400.000 евра европских пара-казао је Васић.

Шеф Канцеларије за локални економски развој Марија Ђошић казала је новинарима да је у овом пројекту учешће Града Пирота 15 процената.Пирот добија модеран терен са вештачком травом

-Ту се не рачуна друга фаза радова у којој ће се радити окружење, бехатон, поплочавање, расвету и ограду. То су средства која је Град Пирот додао. Ово је двадесети пројекат кога реализујемо у оквиру ИНТЕРРЕГ ИПА програма Прекограничне сарадње. Партнер на овом пројекту је општина Монтана из Бугарске, они раде сличан терен мањих димензија. Циљ пројекта је да се млади активирају да се баве спортом, али и да спортисти имају боље услове за тренинге, утакмице. Били смо истрајни да дођемо до овог пројекта и данас смо извођача радова увели у посао и у наредних шест месеци, у завности од временских услова, очекујемо да имамо готов терен. Реч је о терену високог квалитета, ми смо захтевали осам година гаранције на терен, да просто имамо терен и за будуће генерације, да то буде трајно-казала је Ђошићева и додала да ће овај терен и по функционалности и по другим карактеристикама један од водећих у земљи, а можда и у окружењу.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine