Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Редован колегијум директора пиротских јавних предузећа и градоначелника Пирота, Владана Васића, са сарадницима данас је одржан у ЈП “Комуналац”. Према устаљеној пракси направљен је пресек досадашњих и разговарало се о предстојећим активностима. С обзиром да ће ускоро бити разматрани и усвајани планови рада јавних предузећа за наредну годину било је речи и о томе.

Градоначелник Васић је у обраћању новинарима у најкраћем саопштио најважније активности везане за рад сваког предузећа.

“Што се тиче “Водовода” још увек се изводе радови у селима. Завршавају се радови у Нишору, то је једно од ретких села које није имало уредно водоснабдевање преко система нашег “Водовода” и то ће бити решено. До краја године радиће се у Петровцу и Сопоту. Сопот смо преузели пре извесног времена и свако село које смо преузели увек је у том селу, километар или два, мењана водоводна мрежа, сређивана каптажа, тако да мислим да је водоснабдевање у Пироту добро, али увек има нешто додатно да се ради. Што се тиче Топлане најважнија вест је да је испорука топлотне енергије уредна и да се стабилизовала испорука гаса. Неизвесност је колика ће цена гаса бити у наредном периоду и цена струје, јер од тога зависи и цена грејања”- рекао је Васић.

Говорећи о ЈП “Комуналац” Васић каже да је акценат на примарној сепарацији отпада која треба да заживи следеће године. Разговарало се о опреми и пријему нових радника, с обзиром да се то одражава на укупан ниво пословања, јер од укупних расхода Комуналца око 60 посто иде на зараде. Када је реч о “Дирекцији” већи део радова је приведен крају. Тренутно се ради на Тргу у центру града и санацији клизишта на путу према Топлом Долу. Иначе, грађевинска сезона неће бити обустављена већ ће се радити све док временске прилике то омогућавају. На Регионалној депонији главна активност је на опремању линије за секундарну сепарацију.

Што се тиче корекције цена комуналних услуга сви директори су мишљења да цене треба кориговати. До тога ће вероватно доћи, али не треба очекивати значајнија повећања, рекао је Васић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Joint cross border initiatives for creation of eco frendly region

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine