Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Одборници Скупштине града усвојили су Програм активности за побољшање услова живота у месним заједницама, за чију реализацију је из градског Буџета издвојено девет милиона динара.

Према речима Сретена Савова, члана Градског већа и координатора у раду са представницима месних заједница, из године у годину све више пажње се посвећује приградским и сеоским месним заједницама како би се услови живота приближили градским.

Очекујемо ускоро почетак реализације планираних активности, који је мало одложен због поплаве и епидемије. Издвојено је девет милиона динара, то су средства која ће искључиво бити утрошена за рад месних заједница, као што су текућа одржавања и трошкови, ситније поправке. Друго су инфраструктурни пројекти, који се финансирају из других извора. Конкурисаћемо и код Владе Републике Србије која има Фонд намењен развоју села. Имамо припремљене пројекте, али засигурно ћемо предложити пројекте за села Извор, Крупац и Гњилан, каже Савов.

Савов истиче добру сарадњу и иницијативу самих мештана,односно представника месних заједница.

Извор: ПлусОнлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine