Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У Штабу за ванредне ситуације града Пирота кажу да су на територији Пирота, без изузетка, сви некатегорисани путеви оштећени мање или више. У координацији са Штабом и Јавно предузеће за планирање и уређивање грађевинског земљишта ангажовано је на санацији путева према Програму ургентног одржавања који је на снази током целе године. Директор Предузећа, Славиша Свиларов, каже да је било много позива грађана, представника месних заједница и према налогу локалне самоуправе почеле су приоритетне интервенције.“До сада смо интервенисали на путу Темска – Топли До где је дошло до одрона. Такодје, и у самом селу се интервенисало. Током јучерашњег дана на путу Темска – Рудиње је уклањен нанос са пута. У Церови се регулисао део речног тока. Јуче се радило и према селу Мирковци где је било доста наноса, оборених стабала и грања, тако да су ови путеви проходни”.

“Данас наше екипе, односно Предузећа “Пикси”, раде у Сукову и до краја дана би послови на цевастим пропустима требало да се заврше. Сутра ћемо интервенисати у селу Власи где, такође, има проблема на сеоском путу. На реду је затим село Извор где смо више пута радили, али с обзиром да је пут у нагибу при свакој обилнијој киши долази до оштећења. Имамо позив из Срећковца и још неких места тако да реагујемо колико можемо и покушавамо да штету на некатегорисаним путевима ублажимо и путеве учинимо проходним”- изјавио је Свиларов.

Извор: Пиротске вести

 

 

Унапређење пословне климе у Србији

Израда плана развоја Града Пирота за период 2021. - 2028. године

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine