Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас са директором “Путева Србије” Зораном Дробњаком Црпну станицу Бериловац, у оквиру своје посете овом делу Србије. Потпредседница је у пратњи начелнице Округа Драгане Тончић, градоначелника Владана Васића и директора Водовода, Зорана Николића, обишла недавно новоизграђено постројење за пречишћавање воде за пиће.


Изградња ове Фабрике реализована је посредством Министарства грађевинарства и инфраструктуре, кредитном линијом преко Немачке развојне банке КфW, вредности око 1,8 милиона евра. Црпна станица у новом руху ради већ готово годину дана и већ је у пар наврата оправдало своје постојање. Преко КфW-а ће се, такође, радити још један, изузетно значајан пројекат, а то је Пречистач отпадних вода, чија је предрачунска вредност око 12,8 милиона евра.
Држава ће у комуналну инфраструктуру уложити више од три милијарде евра. У 70 градова и општина градићемо фабрике воде, канализационе мреже, системе за пречишћавање отпадних вода“, изјавила је потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.
Михајловићева је рекла да је Пирот пример добро организованог града који је препознао значај улагања у комуналну инфраструктуру и позвала остале локалне самоуправе да се више ангажују у уређење ове области.
- Не можемо говорити о вишем стандарду и бољем квалитету живота наших грађана без развијене комуналне инфраструктуре. Она је подједнако важна као што су и путна и енергетска. Морате имати чисту воду, канализацију, системе за пречишћавање отпадних вода. Поред слободне зоне важне за Пирот и овај део Србије, комунална инфраструктура је једнако важна. Чека нас и изградња постројења за отпадне воде, пројекат вредан 12,8 милиона евра, рекла је она.
Владан Васић, градоначелник Пирота, изјавио је да су заједно са Министарством започети и завршени  многи инфраструктурни пројекти.
    - Нова депонија, Коридор 10, као и ово постројење којим смо отклонили проблеме услед великих падавина, неки су од њих. Чека нас изградња новог постројења за отпадне воде и тиме ћемо заокружити еколошки простор града. Чека нас и електрификација пруге од Ниша до Димитровграда. Драго ми је да сарађујемо и покрећемо успешне пројекте”, рекао је он. 
Начелница Пиротског округа Драгана Тончић рекла је да је изградња овог постројења немерљив допринос за грађане, јер пију здравију и чистији воду, те да је овим обезбеђено несметано снабдевање црпне станице.
Зоран Николић, директор ЈП “Водовод и канализација”, рекао је да је 3,3 милиона евра уложено у разне пројекте за водоснабдевање Пирота.
- Уз нови пројекат за постројење за отпадне воде, укупно ће 15 милиона евра бити уложено у наш град. Верујем да ће наша сарадња бити и убудуће добра ”, рекао је он.

Извор: Плусонлине

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine