Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Данас је Дому здравља уручен најмодернији 4Д ултразвучни гинеколошки апарат који ће значајно унапредити рад гинеколошке амбуланте Дома здравља у Пироту. Вредност апарата који је набављен захваљујући доброј сарадњи Градске управе Пирот са Министарством популационе политике које води Славица Ђукић Дејановић је око 40.000 евра.

Директор Дома здравља др Радован Илић казао је новинарима да је реч о модерном ултразвучним апаратом у оквиру пројекта којим су заједно аплицирали Дом здравља и Градска управа Пирот код министарства које води Славица Ђукић Дејановић, а које се бави популационом политиком.

- Овај пројекат је реализован, купљен је квалитетан ултразвучни апарат са 4Д технологијом који ће гинеколозима Дома здравља дати нове могућности у циљу превенирања неких развојних аномалија које су, чини ми се у последње време, због свеопште промене начина живота, чешће срећу код младих родитеља-казао је др Илић.


Градоначелник Пирота мр Владан Васић изјавио је да је реч о најмодернијем ултразвучном апарату кога болница има.

- Негде око 85 посто је подршка Министарства Владе Србије а остало учешће локалне самоуправе. Прошле године смо почели и током ове године наставили реконструкцију вртића Првомајски цвет, у сарадњи са истим министарством, Добили смо негде око 400 квадрата новог простора и ако решимо проблем са недостатком радне снаге, а очекујемо сагласности за ново запошљавање, од септембра не би требало да има листе чекања за пријем у вртић. Ми имамо бројне мере социјалне заштите, негде око 60 милиона динара годишње из буџета Града издвајамо за разне мере социјалне заштите и популационе политике, свима нам је у фокусу да се спречи или обустави смањење наталитета, да се то преокрене у повећање. Бројке нису баш охрабрујуће али се десетак година врте око исте цифре. Ове године, за првих шест месеци, у односу на исти период лане, имамо 11 беба више рођених, што је позитивна вест. Није то неки велики помак, али се надамо да ће се тај тренд наставити-казао је Васић.


Др Пешић, начелница Службе за здравствену заштиту жена Дома здравља казала је да нови апарат значи сигурност у раду, с обзиром на изузетне перформансе уређаја.

- Ми сада можемо да видимо неку промену која је мања од 0.26 милиметара. 4Д ултразвук је углавном намењен за праћење трудноћа јер нам омогућава да видимо спољне аномалије код беба, што до сада нисмо били у могућности-казала је докторка Пешић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine