Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Пирот је један од седам градова и општина у Србији чији су пројекти са укупно готово стотину милиона динара позџани из Зеленог фонда Владе Србије. Граду Пироту одобрен је пројекат изградње, односно опремања постројења за секундарну сепарацију отпада вредан 24 милиона динара. Пирот и Рашка су конкурисали, по мишљењу стручњака из Министарства заштите животне средине, најквалитетнијим и најзначајнијим пројектима па су добили највише средстава за реализацију пројеката. Пироту је одобрено највише новца – 24 милиона динара а Рашка је добила 20 милиона, објавила је еКапија.


Како је Пиротским вестима изјавио градоначелник Пирота мр Владан Васић, Град Пирот је последњих година учинио крупне кораке када је реч о заштити животне средине што је препознато и од стране многих министарстава која дају значајну подршку пројектима који долазе из Градске управе Пирот.
- Када је реч о раду Регионалне депоније, ово је друга фаза изградње постројења за секундарну сепарацију, које смо већ изградили али ће ова средства омогућити опремање скупом и софистицираном опремом неопходном за функциосање овог система. Ми  улазимо и у пројекат примарне селекције отпада у оквиру кога ће бити инвестирано око милион евра, између осталог и у поделу 10.000 канти за сув и мокар отпад домаћинствима, набавку још 200 контејнера… Задњих година радимо и на проширењу постојеће депоније проширењем односно изградњом друге ћелије депоније, на изградњи компостане која је такође у плану и многим другим пројектима који ће значајно унапредити еколошку слику нашег града-казао је Пиротским вестима Васић.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine