Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић изјавио је новинарима данас, након састанка са представницима свих здравствених институција на нивоу Округа, да у Пироту нема “колективних епидемија”, да нема разлога за ширењем панике, те да је ситуација под контролом. Др Радмила Зец, епидемиолог Завода за јавно здравље изјавила је да је ситуација са корона вирусом стабилна, са тенденцијом преласка у несигурну и позвала да се и даље поштују све мере предострожности.

-Данас смо одржали “ужи” састанак кризног штаба и на основу извештаја здравствених радника можемо да кажемо да је ситуација стабилна, али треба бити опрезан јер је вирус присутан у популацији. Ми више нисмо у ванредној ситуацији и као Штаб за ванредне ситуације не можемо да уводимо нове мере, али апелујемо да се поштују оне мере које нам даје Републички кризни штаб и ми ћемо пратити помно одлуке Штаба. У институцијама локалног нивоу пратићемо да се стриктно носе маске. Грађанима препоручујемо да више користе отворене баште него затворен простор када иду у ресторане, кафиће. Апелујем на дисциплину, поштовање дистанце, хигијене и избегавање затворених простора. Оно што је веома битно, у граду нема никаквих колективних епидемија. Сви који су се разболели или имају симптоме су стабилног стања, свега два пацијента су хоспитализована што за ниво читавог Округа није велика бројка. Контакти су у изолацији. Ми са аспекта здравствене заштите предузимамо све као и када смо били у ванредној ситуацији-казао је градоначелник Васић.

Др Радмила Зец: Ситуација стабилна, са тенденцијом да постане нестабилна
Епидемиолог др Радмила Зец је казала да је епидемиолошка ситуација за Пиротски округ на данашњи дан стабилна, али са тенденцијом да постане нестабилна због ситуације у осталим градовима у Србији, Нишу, Врању, Београду и другим градовима.

-Први случајеви у јуну су се јавили тек 10. јуна. До данашњег дана укупно 30 на нивоу Округа, али од тих 30 – 17 је већ излечено. Тренутно је актуелно да имамо 13 пацијената у изолацији, девет од петка и четири од суботе. На тај начин сузбијамо епидемију. Апелујем на грађане, да они који нису имали никакве симптоме, или имали благу клиничку слику, да поштовањем ових мера које смо навели, дистанца, ношење маске у затвореном простору, себе сматрају потенцијално зараженим, да не би ширили заразу даље. Социјални контакти да се смање на најмању могућу меру-казала је др Зец.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine