Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Епидемиолог пиротског Завода за јавно здравље др Радмила Зец казала је данас новинарима да у Пироту још увек нема потврђеног обољевања од корона вируса, док су у Белој Паланци оболеле две особе за које је потврђено да су биле у контакту са оболелима, налазе се у кућној изолацији и имају само благе симптоме болести. У Пироту је преко су мере кућне изолације саветоване на преко 40 особа, од чега је 23 особа допутовало из земаља у којима постоји локална трансмисија ове болести попут Италије, Француске и других, док је двадесетак особа контактирало пиротске епидемиологе и добило упутство да буду у кућној изолацији.


- Актуелна епидемиолошка ситуација је променљива из сата у сату. У Републици Србији до сада је регистровано 55 оболелих, према подацима од 8 сати јутрос. Ми смо са територије Пирота узорковали два узорка са особа које су испуњавале дефиницију сумње, слали на Торлак и узорци су негативни. Од среде је отворен телефон у Заводу за јавне здравља, три линије и сада људи зову епидемиологе. Реч је о људима који су дошли из земаља који су дошли из земаља у којима има локалне трансмисије. Ми смо регистровали 23 особе са граничног прелаза Градина које су добиле решење санитарног инспектора и око двадесетак особа је под надзором. Сви су они под здравственим надзором и саветовали смо им кућну изолацију. Пратимо и ситуацију у окружењу. У Чачку је после рођендана 18. било и гостију из Пирота, тако да имамо две особе са тог рођендана које су у кућном карантину, још увек су здраве. Имамо две оболеле особе које су имале контакт са потврђеним оболелим од вируса, те две особе живе у Белој Паланци, у кућној су изолацији и имају лакшу клиничку слику-казала је др Зец.
- Јако су битне све мере које се емитују стално на телевизијама са националном фреквенцијом, иако делују банално, изузетно је битно примењивати их. Ми још увек немамо локалну епидемију, али у наредном периоду очекује се да ће бити, па је јако битан велики опрез и да сви примењују мере које се саветују, почев од прања руку, избегавања боравка у затвореним просторијама са већим бројем људи и друге мере које се стално објављују у медијима-поручила је др Зец.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Унапређење пословне климе у Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine