Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Милан Поповић, председник Скупштине града у изјави за Портал Плус онлине најавио је наредну седницу градске Скупштине, која је заказана за петак, 22. новембар. Од посебне важности су теме везане за буџетско пословање. На дневном реду седнице је усвајање Извештаја о извршењу буџета града у првих девет месеци, Одлука о ребалансу буџета и оно што је сигурно најзначајније Одлука о буџету града за 2020. годину.

Према Поповићевим речима, јесте нека устаљења пракса да се о буџету за наредну расправља средином или пак крајем текуће године.

Ове године много раније добили смо јасне инструкције када су трансфери са нивоа Републике у питању, тако да су се створили услови да се Буџет  нађе на дневном реду седнице већ у новембру, каже Поповић.

Пред одборницима локалног парламента су и тачке везане за доношење Плана детаљне регулације “Пословна инфраструктура — део логистичког центра” у Пироту и Локалног акционог плана за децу 2019-2024. годину. Доношење одлука из имовинско правне области, Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2020. годину натериторији града Пирота, Одлуке о разврставању неизграђеног грађевинског земљишта које се користи искључиво за гајење биљака, садног материјала, односно шума, у пољопривредно, односно у шумско земљиште за сврху утврђивања пореза на имовину за 2020. годину, одлука о локалним комуналним таксама и боравишној такси.

Реч је о одлукама које су везане за редовно пословање, каже Поповић.
На дневном реду је и доношење Одлуке о измени Одлуке о линијском превозу путника у градскоми приградском саобраћају на територији града Пирота, Одлука о допуни Одлуке о комуналном уређењу, као и Одлука о утврђивању назива улица и других делова насељених места на територији града Пирота.

На питање какву атмосферу на самој седници очекује, када је опозиција у питању, Поповић каже...

Седница градске Скупштине почиње у 10 часова.

Извор: Плусонлине

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine