Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Град Пирот у партнерству са Удружењем грађана Тернипе почео је реализацију пројекта у оквиру програма “Подршка ЕУ инклузији Рома – Оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“, који спроводи Стална конференција градова и општина (СКГО), уз финансијску подршку Европске уније. У оквиру пројекта данас је отворен Центар за подршку при учењу и раном развоју ромске деце у Пироту у насељу Расадник.


Госте, родитеље и децу најпре је поздравила Радмила Нешић, председница УГ “Тернипе”.
Испред локалне самоуправе присутнима се обратила Милица Голубовић, помоћница градоначеника за ванпривреду која је том приликом истакла да Град Пирот годинама уназад активно ради на побољшању положаја Рома и Ромкиња, и да је ово само једна од активности предвидјена Акционим планом.
Пројекат „Центар за учење и рани развој“, се реализује у периоду од 15 месеци на територији града Пирота. Вредност пројекта је 67.440  еура, од чега су донаторска средства 59.624 еура, а суфинанисирање града Пирота је 7.816  еура, рекла је после свећаног отварања помоћница градоначеника Милица Голубовић, и напоменула да ће локална самоуправа покушати да обезбеди услове да пројекат и након 15 месеци настави са радом.
Циљ пројекта је смањење утицаја дискриминације и повећање образовне укључености ромске деце у Пироту, али сам пројекат има и неколико специфичних циљева, рекла је Силвија Нешић, асистент координатора програма.
Од 2000. до данас, Европска унија донирала је више од 3.6 милијарди евра Србији. Средства су коришћена за подршку развоја, квалитета живота и реформи у следећим сферама: цивилна заштита, заштита од поплава и помоћ поплављеним подручјима, образовање, повезаност, заштита околине, здравствена заштита и заштита потрошача, култура, владавина права, локални развој, послови и привредни раст, јавна администрација, миграције, управљање јавним средствима, цивилно друштво и медији, социјална инклузија, омладина и спорт. ЕУ подршка је имплементирана кроз сарадњу са Владом Републике Србије. Европска унија је донирала Србији више развојних средстава него сви други интернационални донатори заједно.

Извор: Плусонлине

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine