Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Град ће са 1.4 милиона динара помоћи санацију крова на зграду у Улици Бранка Радичевића, који је однешен током невремена од пре неколико дана, када је веома јак ветар однео комплетан кров. Укупна цена санације крова износи 2.2 милиона динара, а две трећине потребних средстава издвојио је Град Пирот који ће новац, након одлуке Градског већа, пребацити Скупштини станара зграде која ће даље пронаћи извођача радова.


- Ми смо сумирали последице невремена, на сву срећу нису тако велике а највећа последица је у Улици Бранка Радичевића. Ми формално-правно немамо обавезу да помогнемо, али из разлога што је угрожена безбедност и здравље људи, чак и безбедност пролазника, ми смо на Градском већу донели одлуку да издвојимо 1.4 милиона динара. Мислим да на тај начин показујемо одговорност према грађанима и да смо спремни да вршимо и превенцију али и санацију штете, уколико дође до тога. Што се нас тиче, санација може да почне већ сутра јер сама зграда односно стамбена заједница спроводи јавну набавку и бира извођача радова-казао је Васић.


Шеф Одељења за стамбено комуналну делатност и урбанизам Зоран Крстић казао је да је ова ситуација типичан пример важности примене новог Закона о колективном становању који подразумева редовно издвајање и за текуће и за инвестиционо одржавање зграда.
- Ово спада у инвестиционо одржавање зграда. У овом случају Град, иако нема директне ингеренције да у овој ситуацији помогне, осим у случају побољшања енергетске ефикасности, али ово је ипак нека ванредна ситуација па је Град на основу нашег извештаја а након увиђаја штете, одлуком Градског већа издвојио 1.4 милиона динара. Сада је на станарима да обезбеде остатак новца, што пре прикупе понуде извођача радова, изаберу најповољнијег извођача и крену да реализују санацију крова зграде-казао је Крстић.

Извор: Пиротске вести

 

План детаљне регулације „Пословна инфраструктура - део логистичког центра“ - Пирот

Tender Dossier - DOWNLOAD

Corrigendum No.1

Question and answers

Унапређење пословне климе у Србији

Tender Dossier - DOWNLOAD

Opis projekta

 

Огласна табла

 

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine