Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је са замеником градоначелника Видојком Панајотовићем и шефом кабинета Александром Ћирићем обишао радове за реконструкцији вртића који раде у оквиру Предшколске установе “Чика Јова Змај”.
- Ми смо вртић Бамби отворили 2005. године, тада је имао око 300 квадрата, сада смо доградили још 100 квадрата простора уложили око 3.5 милиона динара. Ми из градске управе се трудимо да перманентно сваке године улажемо у вртиће, да их поправљамо, дограђујемо како би малишани имали што је могуће боље услове. И објекат “Лане” је такође у много бољем стању него раније. Оно што је највећа инвестиције у вртиће ове године јесте доградња Првомајског цвета.

Тамо ће се доградити 400 квадрата наменског простора, поређења ради толико простора сада има цео вртић Бамби, па можемо рећи да ћемо том доградњом добити још један нови вртић. Тај посао радимо заједно са Министарством, ја им се овим путем захваљујем. Надам се да ћемо на тај начин елиминисати листу чекања. Мислим да ћемо бити један од ретких градова у Србији који неће имати листе чекања-казао је Васић и додао да се као потенцијални проблем појављује забрана запошљавања.


- Ми дограђујемо вртиће, али ако се не скине забрана запошљавања не можемо да упослимо васпитачице и поставља се питање ко ће се бринути о тој деци. То је проблем који ће се решавати у наредном периоду. У сваком случају, мислим да деца у Пироту имају добре услове за боравак у вртићима. Ми имамо још идеја које се тичу изградње нових вртића, али о томе је још увек рано да се говори-казао је градоначелник Васић.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine