Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Васић данас је са директором Јавног предузећа за планирање и изградњу града Славишом Свиларовим и шефом кабинета градоначелника Александром Ћирићем обишао радове на асфалтирању улице Живојина Николића Брке. Овим радовима се полако приводи крају успешна грађевинска сезона.


- Желим да изразим задовољство овом грађевинском сезоном, мислим да смо доста тога урадили и полако овом улицом и још неким радовима у потпуности завршавамо планиране активности. У улици Живојина Николића Брке асфатирамо око 220 метара новог асфалта. Претходно је Водовод потпуно заменио водоводну мрежу. Желим да похвалим и сарадњу између јавних предузећа која је добра. Водовод бира оне улице где има пуно кварове и где је лоше стање водоводне мреже након чега, кроз договор са Јавним предузећем за планирање и Градском управом, уколико улице имају лош асфалт попут ове, следи и комплетно асфалтирање. До краја ове грађевинске сезоне радиће се и Првомајска улица у истом насељу. Радиће се у две фазе, до Козарачке и од Козарачке до краја. Имамо и радове на улици Ћирила и Методија. Ти радови ће коначно бити завршени наредне године када ће бити коначно пробијање улице и завршавање асфалтерских радова и спајање са Другим рингом. Спровели смо поступак за улицу 7. јули. То је значајан посао па ћемо почетак радова оставити за наредну грађевинску сезону односно за пролеће. Исти је случај и са улицом Рузмарина-казао је градоначелник Васић.


Директор Јавног предузећа за планирање и изградњу града Славиша Свиларов казао је новинарима да је такође задовољан овом грађевинском сезоном.


- Мислим да је она квалитетно припремљена у погледу пројектне документације која је урађена на време, а и сарадња са другим јавним предузећима је квалитетна јер смо имали комплетне радове. Вредност радова у Улици Живојина Николића Брке је око четири милиона динара, радове финансира Градска управа, дужина је 220 метара, ширина девет метара. Данас завршавамо ову инвестицију и до краја грађевинске сезоне очекује нас уређење Првомајске улице где Водовод већ ради на санирању водоводне мреже-казао је Свиларов.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine