Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У Галерији Чедомир Крстић данас је отворена изложба о ослобођењу Србије 1918. године под називом “Наша историја, наша сећања”. Изложбу која обилази готово целу Србију на стогодишњицу пробоја Солунског фронта, организовао је Француски институт, а подржала  локална самоуправа, Гимназија Пирот, Историјски архив, Галерија Чедомир Крстић, као и Друштво историчара Пирота. Изложба има за циљ да подсети на солидарност српске и француске војске током Великог рата. Након Пирота изложба се сели за Прокупље и Ниш, а након тога и у Београд. Изложба је реализована у сарадњи са  др Станиславом Сретеновићем, историчарем и др. Александром Мирић, архитектом конзерватором.

Помоћник градоначелника Бојан Ранђеловић казао је да је циљ изложбе да се подсетимо славне историје али и солидарности и храбрости српских и француских војника који су ослобађали ове крајеве и читаву Србију.
Жан Батист Кизен из Француског института казао је на отварању изложбе да је Град Пирот дао свој допринос да се подсетимо тог сегмента ослобађања градова у јесен 1918. године.


Историчар др Станислав Сретеновић казао је да је за Пирот то француско-српско сећање везано за два француска генерала, генерала Плуноа који је један од првих ушао у Пирот. Други је генерал Анри, који је касније у новембру месецу био један од потписника такозваног Београдског примирја-казао је Сретеновић.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine