Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Први пут се у историји прекограничне сарадње у Србији организована је престижна Академија за Лидере за прекограничну сарадњу Савета Европе. Град Сомбор је од 11. до 13. септембра 2018. године, био домаћин прве Академије за лидере прекограничне сарадње у Србији, коју реализује Центар за експертизу за реформу локалне самоуправе Савета Европе, град Сомбор и Централноевропска служба за прекограничне иницијативе на Балкану.


Организовањем Академије, отворено је ново поглавље у историји прекограничне сарадње и доброг управљања у Србији.  Ервин Ерос, из представништва Централноевропске службе за прекограничне иницијативе на Балкану, на отварању је истакао да је Академија за лидере јединствени, интерактивни практични програм обуке и деловања намењен истакнутим лидерима прекограничних структура сарадње, начелницима, вишим званичницима и изабраним представницима локалних самоуправа

У свечаној Сали Градске управе у Сомбору, Академију је отворила градоначелница Града Сомбора Душанка Голубовић. На отварању је говорила и Алина Татаренко, шефица Центра за експертизу Савета Еропе. На Академији су учествовали градоначелници, заменици, помоћници градоначелника и званичници из више од десет општина из Србије, Хрватске и Мађарске: Бели Манастир, Валпово, Осијек, Баја, Кечкемет, Апатин, Сремска Митровица, Кањижа, Оџаци, Пирот и Сомбор.

На позив Савета Европе-Центра за експертизу за реформу локалне самоуправе и Централноевропске службе за прекограничне иницијативе на Балкану, полазник Академије био је и Владица Тошић, заменик председника Скупштине Града Пирота и копредседнике Еурорегиона Нишава. Током Академије, Владица Тошић је представио искуства и примере добре праксе прекограничне сарадње Града Пирота и нову иницијативу за формирање ЕГТЦ-а ЕУРОБАЛКАН, као новог институционалног облика прекограничне сарадње између Србије, Бугарске и Румуније.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine