Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Након обиласка Тигра АД од стране привредне делегације из Немачке градоначелник Пирота мр Владан Васић истакао је да је за Град Пирот од огромне важност да након француских инвеститора у Мишелину, италијанских у Првом мају, у Пирот дође и велика компанија из Немачке која би трајно стабилизовалаи компанију Тигар АД.


- До скора се када се говорило о Тигру АД говорило о проблемима, а сада говоримо о развојним плановима и са потенцијалним стратешким партнерима. То је плод уплива државе, помоћи локалне самоуправе али и обимног реструктурирања које је спровео менаџмент компаније. Тигар АД је сада потпуно упошљен, раде у три смене и први пут разговарамо са потенцијалним инвеститором из Немачке што је велика ствар. Њихови први утисци су добри, тек ће проучити детаљније пословање фабрике а посебно радује чињеница да ово није куповина ради продаје већ могућност дугорочне сарадње. Приликом разговора са привредном делегацијом из Немачке у мом кабинету ја сам посебно подвукао да је за Град Пирот од огромне важности да након француског Мишелина, итаијанског инвеститора у текстилном сектору – некадашњем Првом мају, имамо и једног великог инветитора из Немачке. Тиме би Пирот озбиљно одскочио и потпуно би стабилизовали привредну ситуацију у Пироту. Једина потенцијална опасност је била управо фабрика Тигар АД са хиљаду радника, а на овај начин таквих дилема не би било-казао је градоначелник Васић.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine