Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

На иницијативу градоначелника Пирота, Владана Васића, данас је у просторијама Управе града одржан састанак са представницима Савеза месних заједница “Стара Планина”. Као што је познато Савез месних заједница се оштро противи изградни минихидроцентрала на рекама Висока и за сада има велику подршку широм Србије. Састанак је одржан без присуства новинара с обзиром да је реч, како се могло чути, о неформалном састанку са циљем да се подробније и на најнепосреднији начин разговара о активностима “Савеза” на очување река Старе планине.


Састанак, који је почео око 11 часова завршен је око 12 и 30. Према ономе што смо могли да чујемо у изјавама наших саговорника, повремено је долазило до “енергичнијих” дискусија али да, ипак, има позитивних ефеката. Један од најистакнутијих активиста “Савеза”, Александар Панић, каже, поред осталог, да се од локалне самоуправе очекује да својим деловањем према Влади Србије допринесе заштити река на Старој планини мада локална самоуправа нема законских ингеренција када је реч о давању било каквих сагласности за изградњу минихидроцентрала.
Александара Јовановић Ћута, представник Савеза месних заједница ”Стара планина” је ригидан у свом ставу. Он каже да моментално треба зауставити изградњу минихидроцентрала, а да се на седници Скупштине града разговара о овој теми без ограничења дискусије.
Градоначелник Пирота, Владан Васић, каже да се и до сада разговарало о овој теми са представницима “Савеза”. Несхавтљиво је да се тражи од локалне самоуправе да заустави градњу кад она нема баш никаквих ингеренција по том питању. Али, Град је спреман да се придружи апелу да се преиспитају услови издавања дозвола и оправданост градње.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine