Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Данас, 24. априла 2018. у Београду градоначелник Пирота и члан УО НАЛЕД-а мр Владан Васић присуствовао је XИИ годишњој редовној Скупштини НАЛЕД-а. На великом заседању приватног, јавног и цивилног сектора, готово 300 чланова сагледало је остварене резултате и стратешке циљеве НАЛЕД-а за наредне четири године и дефинисало реформске приоритете за 2018/19. Чланови НАЛЕД-а у оквиру XИИ годишње скупштине изабрали су стратешке приоритете и циљеве организације за период 2018-2021. и заједно с партнерима сагледали кључне реформске резултате и заједничку визију Србије и региона у наредне три године.


На другом, свечаном делу скупштине „ЗАЈЕДНО ЗА КОНКУРЕНТНИЈИ РЕГИОН“ и у присуству истакнутих привредника, градоначелника и лидера државних и међународних институција из земље и иностранства, представљена је иницијатива за институционализацију сарадње земаља југоисточне Европе (БФЕ СЕЕ) на усаглашавању и унапређењу пословног окружења и уручени цертификати општинама и градовима који нуде најбоље услове за инвестирање у Хрватској, Македонији, БиХ, Црној Гори и Србији.


Догађај су отворили председник УО НАЛЕД-а Александар Ружевић, премијерка Србије Ана Брнабић и амбасадор Немачке у Србији Аxел Диттманн. О значају регионалног повезивања и хармонизације услова за пословање говорили су шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабризи, директор за јадрански регион Европске инвестиционе банке Мигуел Моргадо и члан Регионалне мреже за повољно пословно окружење испред Хрватске Саша Дрезгићс.

Седници су присуствовали и представници Слободне зоне Пирот на челу са директором СЗП др Драганом Костићем.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine