Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Седница је почела допуном дневног реда да се одредјена имовина да институцијама на коришћење. Предлог је прихватило 48 доборника. Као и увек,  гласало се за утврдјивање дневног реда. Прихваћен је дневни ред са 48 гласова одборника. Седници не присуствује Владан Васић, градоначелник због учешћа на Скупштини НАЛЕД-а, где је потпредседник Управног одбора.


Прва тема о којој су одборници одлучивали је доношење одлуке о потврдјивању мандата одборнику Скупштине града. Мандат је са 48 гласова потврдјен Зорану Видановићу.  Видановић се обратио и захвалио на избору.
За разлику на неке раније седнице, одлука  из имовинско-правне области нашла се ,,високо,, на дневном реду. Јагода Шнеле је известила о овој  теми. Јавном предузећу “Водовод и канализација” дата је на коришћење имовина како би могло да користи непокретну имовину. Водоводу се даје градјевинско земљиште у износу од  13.160 метара квадратних и један објекат од 203 квадрата.


У оквиру ове теме је разматрана и допуна дневног реда о давању на управљање објеката. Ова одлука донета је са 49 гласова.
Следећа тема био је Извештај о донетом Програму мера подршке за спроводјење пољопривредне политике и политике руралног развоја у Граду Пироту за 2018. годину.  Известилац о овој теми је Горан Поповић, помоћник градоначелника за пољопривреду. Градска управа је у складу са  републичким програмом предложила програм, ради се о новим условима регистровања газдинстава. Ради се о субвенцијама  пољопривредним газдинствима  која ће  добијати средства из Програма града. Републички критерујуми су унети у Програм мера и подршке Градске управе када је пољопривреда у питању. Градско веће је усвојило Програм, објављен је у Слободи и већ је стигло око 50 захтева. Новина је уводјење суфинансирање набавке млека и меса. Односи се посебно на производјаче пеглане кобасице. Расписан је Конкурс у коме су детаљно наведени услови  за коришћење средстава, рекао је Горан Поповић, подсећајући да је у Фонду за пољопривреду 58 милиона, од тога 48 милиона за субвенције.  За Програм је гласало 49 одборника.
На дневном реду нашао се и финансијски извештај Дома здравља  за 2017. годину. Известилац о финансијском програму био је др Радован Илић, директор Дома здравља. За Финансијски план Дома  здравља гласало је  47 одборника.
Одборници су одлучивали и о разрешењима и именовањима. Ради се о члановима школских одбора, Спортског центра, чланови неких комисија. За именовања и разрешења гласало је 49 одборника.

У наставку  седнице одборницима, је од стране представника Сталне конференције градова и општина, презентован  Јавни буџетски портал и начин његовог коришћења.Детаљи са седнице

По завршетку седнице председник Скупштине града, Милан Поповић, прокоментарисао је све тачке дневног реда. Када су у питању одлуке из имоовинско-правне области Поповић је истакао да је ЈП Водовод и канализација приступило изградњи фабрике воде, али и да су сви учесници у прекограничним пројектима морали да добију одговарајуће земљиште што је неопходно усвојити на седници Скупштине града због чега се о томе данас говорило.

С ообзиром да је на самом крају седнице одржана презентација о коришћењу Јавног буџетског портала Поповић је рекао да је Портал намењен одборницима и јавности и да је неопходно упознати се са тим како се користи и до којих података се може доћи, а у циљу смањења папирологије.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine