Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Стална конференција градова и општина у сарадњи са пилот градовима и општинама, медју којима је и Пирот  организује презентације и обуке за коришћење Јавног буџетског портала – ЈБП, које су намењене одборницима наведених градова и општина. Презентација у Пироту биће одржана  24. априла, када је заказана и седница Скупштине града. Према речима Милана Поповића, председника Скупштине, окупљање одброрника искористили смо да сазовемо и званичну седницу Скупштине и донесемо још неке одлуке.

Израда Јавног буџетског портала је активност пројекта „Ефикаснији механизми одговорности у јавним финансијама“, који спроводи Програм Уједињених нација за међународни развој (УНДП), финансира Краљевина Шведска, а на коме је СКГО један од националних партнера.

Компонента пројекта на којој је партнер СКГО има за циљ повећање транспарентности јавних финансија на локалном нивоу, кроз промовисање добре праксе управљања јавним финансијама, увођењем портала за праћење припреме и извршења буџета (јавни буџетски портали – ЈБП) у 10 пилот локалних самоуправа.

Активности ове компоненте пројекта су конципиране ка развоју система електронског извештавања за скупштине градова/општина о локалним буџетима – односно јавних буџетских портала. Развој јавних буџетских портала у бар 10 локалних самоуправа омогућиће одборницима скупштина градова/општина да се ангажују у процесу припреме буџета много раније пре 1. новембра, када обично почиње буџетски циклус, путем доследног праћења припреме и извршења буџета током целе године. На овај начин ће им бити пружене детаљне информације о извршењу текућег буџета и припреми новог од веома ране фазе, кроз повезаност са званичним системом буџета и одељењем за финансије, управо преко јавних буџетских портала.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine