Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Пси луталице ,,нашли,, су се јуче у Палати федерације. Шалу на страну, појава паса луталица на улицама градова и села у Србији, постала је велики проблем. Градови и општине у Србији исплатили су за шест година најмање 25 милиона евра на име одштета због уједа напуштених паса, а 77.500 грађана били су жртве напада. Иако расте број изграђених прихватилишта, као и ухваћених „луталица“, контрола њихове популације није дала очекиване резултате због чега су потребне нове мере на националном и локалном нивоу.

На округлом столу који су у Палати Србија организовали НАЛЕД и ОРЦА, у сарадњи с Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде и Министарством државне управе и локалне самоуправе оцењено је да је потребна израда националне стратегије контроле популације паса, као и локалних програма контроле јер такав документ нема чак 78,8% градова и општина.

Члан Управног одбора НАЛЕД-а Владан Васић истакао је да локалне самоуправе имају проблем и са грађанима који лажирају уједе како би наплатили одштету која се у просеку креће од 25.000 до 100.000 динара. Он је нагласио да је неопходно формирање регистра одштетних захтева на нивоу целе земље како би се укрштањем података из свих градова и општина утврдило кога пси „редовно“ уједају. Такође, неопходно је да се уједначи пракса лекара и медицинска документација којом се потврђује повреда јер се неретко дешава да лекари потврде да је реч о уједу пса иако за то нема доказа.

Познато је да Азил за псе постоји у Пироту и да Комуналац улаже максималне напоре како би уклонио псе луталице са улица. О томе је говорио Бобан Толић, директор и на данашњој Конференцији за новинаре.

 

  Шта кажу подаци у Пироту. Бојан Пешић, шеф Одсека за комунално стамбене послове рекао нам је данас да има случајева, али да нису забрињавајући. Пешић, медјутим, потврдјује оно што је градоначелник Владан Васић говорио на јучерашњем скупу у Палати федерације, да има случајева који су “фингирани”!

 

Извор: ПлусОнлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine