Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Ускршња, једнократна помоћ деци без родитељског старања под старатељством, у износу од петнаест хиљада динара, само је делић оног што Пирот чини за свеопшту бригу о деци на својој територији. У свечаној Сали  града данас је градоначелник Пирота, Владан Васић, уручио решења старатељима деце који су новац могли одмах да подигну у Центру за социјални рад. Помоћ је добило тридесет четворо деце.


Децу и њихове старатеље најпре је поздваривила, Милица Голубовић, помоћник градоначелника за ванпривреду истакавши да је ова пракса установљена још пре девет година.
Директорка Центра за социјални рад, Марија Васић, каже да се повећава број деце без родитељског старања и да се о томе мора више повести рачуна јер су деца без родитељског старања најугроженија група. Задовољна је сарадњом са старатељима, мерама које град предузима на пољу дечје заштите, али се мора порадити на томе да се знатно смањи број деце без родитељског старања.
Градоначелник Пирота, Владан Васић, је захвалио свим старатељима на показаној бризи о деци и обавези коју су преузели. Град ће и даље настојати да помогне оваквој деци да одрастају без већих проблема и надју своје место у друштву.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine