Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Стална конференција градова и општина у циљу пружања нормативне подршке градовима/општинама у примени Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе припремила је Модел Кодекса понашања службеника и намештеника за градове/општине. Приликом припреме овог Модела СКГО је обавила консултације са Министарством државне управе и локалне самоуправе и са члановима Мреже начелника управа градова/општина и управа градских општина и Мреже за управљање људским ресурсима.


Усвајањем и применом овог Кодекса жели се унапредити остваривање и заштита права и слобода странака, односно приближити рад органа, служби и организација стварним потребама грађана. Кодексом се конкретизују уставне и законске норме које утврђују демократска начела и правила рада службеника и намештеника, те се на тај начин даје основ за унапређење рада органа, служби и организација и њихових запослених када врше послове из надлежности локалне самоуправе и послове од значаја за остваривање права и слобода грађана. С друге стране, сам Кодекс се употребљава тако што сами службеници и намештеници имају јасну представу како изгледа правилан начин рада са странкама, а уједно је извор разумљивих сазнања за странке о томе какво поступање и понашање службеника и намештеника у органима, службама и организацијама имају право да очекују у стварима које се тичу њихових права, интереса и обавеза. Самим тим, Кодекс представља користан инструмент за оцену законитости и правилности поступања управе и службеника и намештеника који у њој раде.
Весна Влатковић, шеф Одсека за људске ресурсе и опште послове града Пирота у изјави за Портал Плусонлине каже да је рок за доношење кодекса испоштован и да је, самим доношењем и усвајањем документа, он практично и ступио на снагу.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine