Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У организацији Уговорне окружне привредне коморе Пирот, града Пирота, Универзитета „Метрополитан“ и Факултета за менаџмет из Зајечара. Конференција је окупиола представнике десетак земаља, медју којима су Бугарска, Македонија, Румунија, Грчка, Босна и Херцеговина и тако даље. Научне радове по тематским областима пријавило је чак деведесет аутора угледних научних институција у земљи и иностранству. Научна конференција одржана је у Свечаној Сали Скупштине града.


Др Драган Костић, директор Слободне зоне Пирот и председник Уговорне окружне привредне коморе Пирот, поздравио је на почетку присутне истакавши значај Научне конференције за економски и културни развој  југоисточне  Србије.
Пиротска привреда данас игра значајну улогу у региону и даје велики допринос Бруто друштвеном производу Србије сматра проф. др Нинослав Стојадиновић председник Огранка Српске академије наука и уметности у Нишу. Такодје, он је истакао да је из Пирота потекао велики број изузетно добрих студената, касније добрих привредника.
Пирот је лидер медју градовима у Србији када је реч о прекограничној сарадњи истакао је у свом обраћању Милан Поповић, председник Скупштине града. Низ значајних и веома вредних, скупих пројеката Пирот је реализовао захваљујући сарадњи са партнерима из Бугарске.
Присутнима се обратила и начелница Пиротског округа, Драгана Тончић. Она је, поред осталог, рекла да је ово, без сумње, добар потез у развијању сарадње на реализацији пројеката из програма преограничне сарање.
Проф. др Јадранка Дјуровић Тодоровић, декан Економског факултета Универзитета у Нишу сматра да је Научна конференција од изузетног значаја за успостављање чвршће сарадње медју привредницима, а сличне конференције реализује и Економски факултет укључујући своје студенте у решавање појединих привредних проблема.
Научни рад под називом Алати локалног економског развоја у функцији индустријализације локалних самоуправа, чији су аутори др Драган Костић, директор Слободне зоне Пирот и мр Владан Васић, градоначелник Пирота побудио је велику пажњу присутних. Др Костић је изнео низ података о развоју пиротске привреде и расту зарада које су Пирот сврстале медју најразвијеније градове и општине у Србији.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine