Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић који представља Пирот на међународној Конференцији Мишелинових градова која се одржава у Француској у седишту компаније у Клермон-Ферану изјавио је да ће циљ локалне самоуправе у наредном периоду да, осим Мишелина, који у Пироту запошљава 3.500 радника, у Пирот доведе и неке од добављача Мишелина чиме би се додатно унапредио пословни амбијент у граду али и омогућило ново запошљавање. Делегацију нашег града осим градоначелника Васића чине и шеф кабинета градоначелника Александар Ћирић, директор Слободне зоне Пирот др Драган Костић и директор маркетинга СЗП Александар Симоновић.


-Данас смо представили кратак филмо Пироту како би сви присутни упознали Пирот и са аспекта културног наслеђа, природних лепота и природних богатстава. Са директором Слободне зоне Пирот Драганом Костићем учествовали смо у Форуму између градоначелника свих Мишелинових градова и експерата на коме смо презентовали услове пословања у Пироту због којих је СЗП последњих година од стране Фајненшл тајмса уврштена у 50 најбољих слободних зона на свету. Заједно са Слободном зона, ми као локална самоуправа створили смо респектабилан пословни амбијент и то се препознаје широм света. Наш задатак у наредном периоду биће да убедимо Мишелинове добављаче да и они дођу у Пирот. Кад би само неколико Мишелинових добављача дошло у Пирот ми би створили могућност за ново запошљавање-казао је градоначелник Васић на Конференцији Мишелинових градова која се ових дана одржава у Клермон-Ферану – седишту Мишелина у Француској.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine