Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Присуствовало 50 одборника. Сви документи усвојени са 46 гласова. Именовани нови, стари директори Туристичке организације, Галерије и Спортског центра. Небојша Ристић ВД директора ЈУП-а. Седница Градске скупштине почела је, уобичајено, утврдјивањем кворума. Предлога за допуну дневног реда није било. Седници је присуствовало 50 одборника. Записник и дневни ред усвојило је 46 одборника.


Прва тема о којој се расправљало била је уједно и централна на седници јер се односила  на Извештај о извршењу Одлуке о Буџету града Пирота за период 1. јануар – 30. септембар ове године. Известилац је Јагода Шнеле, начелник Одељења за привреду и финансије, која је рекла да су  приходи су остварени са 68,5%, а расходи са 54%.
Јагода Шнеле, начелник Одељења за привреду и финансије


Извештај о остварењу Буџета усвојен је са 46 гласова за и 4 против.

Веома значајна за наше суградјане била је и следећа тема. Одлучивало се о зонама и најопремљенијој зони на територији града. Извештавала је Јагода Шнеле, начелник Одељења за привреду и финансије. Рекла је да је дошло до неких измена у зонама. Индустријски парк је, на пример, прешао у другу зону. Припадност зонама се одредједјује према локацији и опремљености, рекла је Шнеле.
Одборници су са 45 гласова донели Одлуку о одредјивању зона. Против нико није гласао.
Милош Цолић, шеф одборничке групе Коалиције за Пирот

Одборници су расправљали и о Стратегији о безбедности саобраћаја на територији Пирота. Известилац Зоран Крстић је рекао да је ово кровни документ и најавио др Владана Јефтића. О  Стратегији безбедности саобраћаја на територији града, који ће се као кровни документ користити за даљу разраду у наредних пет година говорио је доктор Владимир Јефтић, из Агенције за безбедност саобраћаја и консултант на изради поменуте Стратегије испред ваљевске фирме “Хармонија промет”.
Владимир Јефтић говори на седници Градског већа


Једногласно одборници су усвојили Стратегију безбедности саобраћаја на територији града Пирота са 56 гласова.

Из области путне инфраструктуре разговалао се најпре  о некатегорисаним путевима  Извештавао је  Зоран Крстић, начелник Одељења за урбанизам и стамбено комуналне послове.  О путевима ће бринути ЈП за пословање и планирање. Крстић је говорио о неким изменама које садржи нова одлука када је одржавање јавних путева .  Крстић је предложио и  казне за правна  и физичка  лица која не поштују Одлуку.
Одборници Градске скупштине су са 46 гласова усвојили Одлуку о општинским путевима.
Из области путне инфраструктуре разговалао се о некатегорисаним путевима. Извештавао је Зоран Крстић, рекавши да се превасхподно ради о атарским путевима.

Корисници земљишта где пролазе атарски путеви дужни су да одржавају канала, пропуста, уклањању шибља.  Надзор на овим путевима има саобраћајни инспектор.
Финансијска средства  за одржавање  обезбедјују се из Буџета  града.

Приликом гласања ову  Одлуку усвојило је 46 одборника.
Следећа тема на Дневном реду била су имовинска питања. И ова питања су усвојена са 46 гласова.

Одборници су разматрали и дали сагласност на измену  Програма пословања ЈП  Водовод и канализација.  О Изменама која се односе на  сарадњу са КфВ, говорио је Зоран Николић, директор.


Одлуку о изменама усвојило је 45 одборника.
Зоран Николић, директор  ЈП Водовод и канализација

На дневном реду била је и слична тема, измена Програма пословања ЈП за планирање и уредјивање градјевинског земљишта за 2017. годину. Славиша Свиларов, директор ЈП за планирање и уредјивање градјевинског земљишта рекао је да се само ради о корекцији финансирања неких позиција.
Славиша Свиларов, директор ЈП за планирање и уредјивање градјевинског земљишта

Измене су усвојене са 45 гласова одборника.

На крају седнице била су, разрешења и именовања. Са 45 гласова прихваћени су предлози да Братислав Златков буде директор Туристичке организације, Радмила Влатковић – Галерије, Ненад Ђорђевић – Спортског центра.  Небојша Ристић  именован је за в.д. директора новоформираног Јавно урбанистичког предузећа.

Седница је завршена у 11,45 минута.

По завршетку седнице Милан Поповић, председник Скупштине, рекао је да је ово једна од успешнијих седница на којој је било конструктивних дискусија. Овом приликом Поповић је прокоментарисао Стратегију безбедности саобраћаја на територији града Пирота и Одлуку о Буџету града.
Шеф одборничке групе Српске напредне странке у  Пироту, Мимица Костић Ђорђевић, истакла је да је њихова одборничка група по свим тачкама гласала за истичући да су најважније тачке везане за Буџет града, који се трошио рационално и домаћински, и тачка везана за Стратегију о безбедности саобраћаја.
С обзиром да одборници Групе грађана Пиротска нова снага нису подржали Одлуку о Буџету града за првих девет месеци године Димитрије Видановић је у изјави за медије образложио да је то због тога што нису подржани њихови предлози како ће изгледати и како ће се трошити буџетска средства.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine