Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Градско купалиште данас је званично пуштено у рад.  Екпе Спортског центра Пирот радиле су претходних дана на уређењу купалишта - терен је очишћен, базен дезинфикован, ограђен простор за купање, поправљена сва опрема. Због таласа захлађења, купачи ће тек за неколико дана моћи да уживају на Градском купалишту.


Видојко Панајотовић, заменик градоначелника Пирота, изразио је жаљење због тога што је сезона на Градском купалишту отворена са закашњењем.

– Изгубили смо више од пола сезоне и то је недопустиво. Сматрам да је купалиште потребно Пироту и да би због тога требало да наредну сезону отворимо на време и да пробамо да нађемо начин, да преко Спортског центра, изнајмимо купалиште на дужи период, јер би онда вероватно и град издвојио више средстава за ову намену и могли бисмо висе да пружимо купачима, како би уживали овом нашем „пиротском мору“ – изјавио је Панајотовић.


Овогодишња сезона трајаће краће због закашњења у процедурама, истакао је Бојан Ранђеловић, заменик градоначелника за ванпривреду.

– Касно смо почели да сређујемо купалиште из објективних разлога, наиме добили смо касно сагласност од „ХЕ Завој“ и желим да похвалим екипе СЦ Пирот, што су успели да среде купалиште у кратком року – рекао је Ранђеловић.

Екипе Спортског центра Пирот радиле су на уређењу комплекса. Филип Филиповић из СЦ Пирот, каже да су у рекордном року завршили све припремне радове и да ће за неколико дана Пироћанци спас од летњих врућина осим на Нишави и Затвореном базену моћи да потраже и на Градском купалишту.
– Све потребне службе су ангажоване, успели смо све да се организујемо за 10 дана, по потписивању уговора и примопредаји. Вода је последњих дана била у компезационом базену 1, тако да се делом загрејала и чим достигне оптималних 24 степена, како се препоручује, очекујемо купаче и то надам се већ крајем недеље – каже Филиповић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine