Сертификована општина са повољним пословним окружењем

На данашњој конференцији за новинаре која је организована у Општој болници Пирот, а чији је повод био завршетак пројекта Спречавање демографског колапса у прекограничном региони,  говорено је и о пројекту комплетне реконструкције Болнице. Расписан је тендер за израду пројектне документације за енергетску санацију целог објекта Болнице.

Израда пројектне документације финансира се средствима градског Буџета, док ће радове финансирати Канцеларија за јавна улагања. За израду пројектне документације за прву фазу издвојено је 5 милиона динара. Градска управа учиниће све што је у њеној моћи да и даље улаже како у примарну здравствену заштиту, која је и у њеној надлежности, али и у секундарни ниво јер то значајно утиче на побољшање квалитета живота не само у Пироту већ и у ширем региону, казао је градоначелник Владан Васић.
Доктор Горан Петровић, директор Опште болнице истакао је да ће се реконструкција одвијати у три фазе. Реч је о веома значајној инвестицији, посебно ако је познато да је за реконструкцију једног метра квадратног простора, а Болница има 27.000 квадрата, потребно 20 евра. Прва је фаза енергетске ефикасности, друга фаза подразумева реконструкцију система за грејање и климатизацију и трећа фаза односи се на комплетно унутрашње уредјење објекта. У плану је средјивање и петог спрота Болнице, који тренутно није у функцији.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine