Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Данас је у присуству највишег државног врха свечано отворен нови погон фабрике Тигар тајерс-Биг Тигар. Реч је о инвестицији вредној 215 милиона евра која ће обезбедити нових 500 радних места, казао је на отварању фабрике председник Томислав Николић.Председник Николић је нагласио да је пословање и улагање француске компаније ‘Мишлен’ у Србији потврда да је наша земља стабилна и добро уређена држава у коју треба улагати.

”Данас званично почиње реализација 215 милиана евра вредног инвестиционог пројекта. Проширење производних капацитета и увођење новог програма производње путничких и полутеретних пнеуматика омогућиће повећање обим производње за 50 одсто већ до краја 2016. године”, рекао је Николић приликом отварања новог погона фабрике која послује у оквиру “Мишлен групе”. Отварањем 500 нових радних места укупан број запослених у “Тигру” износиће 2.700 радника и допринеће максималном коришћењу локалних људских ресурса, што ће уз примену модерних индустријских технологија утицати, између осталог, и на унапређење регионалног привредног развоја, нагласио је он.Николић је додао да у години, која ће у Србији остати упамћена по катастрофалним поплавама, улагањем у запошљавање, отварањем овог и других нових производних погона Влада Србије улива наду и даје веру у боље сутра.
“Наш заједнички ‘Тигар’ учвршћује пријатељство српског и француског народа, започетог пре 135 година успостављањем дипломатских односа Франсуцке и Србије, искованог пре 100 година и оснажено у светским ратовима који су обележили прву половину 20 века”, рекао је Николић.
Стогодишњица од почетка Великог рата, нагласио је он, подсетник је српском народу да је у преломним и судбоносним тренуцима могао да рачуна на помоћ и подршку француског народа.
Према његовим речима, пријатељство успостављено и ојачано у тешким временима и несрећним околностима, делимично пољуљано пре 15 година, данас се развија и негује успешном економском сарадњом.
“Француска лађа са српским привредним борцима без сумње ће одолети свим економским бурама и искушењима и безбедно ће пристати и усидрити се и у најудаљенију луку света”, поручио је председник Србије.
Председник Србије и председник “Мишлен групе” Жан Доминик Сенард симболично су означили почетак рада фабрике потписивањем прве ауто гуме.
“Изузетни таленат нашег тима у Пироту и активна подршка Владе Србије и локалне самоуправе, омогућили су успешан завршетак овог пројекта. Фабрика у Пироту ће у још већој мери подржати наше развојне амбиције у производњи путничких гума који бележи раст у Европи, Русији, Африци и Блиском истоку”, рекао је председник “Мишлен групе” Жан Доминик Сенард.
Он је изразио задовољство што ће овај пројекат отворити радна места и допринети економским активностима у Србији, нарочито у њеном југоисточном региону.
Отварању фабрике поред председника Николића, присуствовали су и министар привреде Жељко Сертић, највише руководство “Мишлен групе” из Француске, амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро и представници локалне самоуправе.
Директор фабрике Гери Шејди искористио је прилику да се захвали свим запосленима у овој компанији, који су својим напорним и преданим радом допринели добром пословању ове компаније, али се захвалио на подршци и држави Србији и локалној самоуправи у Пироту.
Николић је након отварања обишао погоне фабрике ” Тигар Тyрес – Биг Тигар”.
Нова фабрика “Тигар -Тyрес” опремљена је најсавременијом технологијом која омогућава годишњи производни капацитет од 12 милиона гума до краја 2016. године.
Меморандум о разумевању између Мишелин-ове компаније Тигар Тyрес, представника Владе Србије и града Пирота потписан је у априлу 2012. године, а прва гума је произведена у септембру 2014. године.
Производња у новом погону биће заснована искључиво на буџет гумама које ће се продавати под различитим брендовима као што су Тигар, Корморан и Рикен.
Производи нове индустријске јединице ће снабдевати европско тржиште, тржиште Русије и ЗНД-а, као и Африку и Блиски исток.

План развоја Града Пирота 2021–2028.

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine