Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Након извршеног ребаланса буџета Града Пирота, градска каса ће, када ребаланс буду усвојили одборници Градске скупштине, износити преко две милијарде динара, тачније 2 милијарде и 18 милиона динара. Ребаланс је рађен ради усклађивана градског буџета са изменама у законској регулативи из ове области, казала је Јагода Шнеле, начелница Одељења за финансије у Градској управи у Пироту. Градоначелник Васић казао је након данашње седнице Градског већа да је, у времену када многи градови имају огромних проблема са функционисањем због мањкова у буџетима, Пирот међу најуспешнијим и годинама уназад фискалне године завршава позитивно.

Има много полемика у јавности око стања у буџетима градова и локалних самоуправа јер многи градови имају озбиљне проблеме попут Крагујевца или Ниша, али нико не наводи пример Пирота који стално завршава фискалну годину позитивно и сви ребаланси су позитивни. Ми поштујемо приходе које имамо, правилно распоређујемо и трошимо и омогућавамо несметано функционисање свих градских институција, установа културе, не заборављајући при том социјалу и пре свега инвестиције-казао је градоначелник Васић.

Начелница Одељења за финансије Јагода Шнеле казала је новинарима да ће заједно са приходима индиректних корисника, буџет након ребаланса износити две милијарде и 18 милиона динара.

Због измена закона о буџетском систему радимо и овај ребаланс, а распоредили смо и око 7.2 милиона динара вишка прихода, од 217 милиона, колико је било вишка прошле године. Добили смо и трансфере из републичког буџета, по пројектима установа културе од Министарства културе, а и због увођења социјалног трансфера за проширење видова социјалне заштите-казала је Шнеле.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine