Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић и директор Тигра АД Бранислав Чурић данас су потписали уговор о конверзији дугова компаније Тигар АД према градској управи у капитал. Овим уговоре биће конвертовано око 90 милиона динара углавном пореских дугова у капитал.


- Морам да изразим велико задовољство што је Влада Србије предузела значајан корак за оздрављење Тигра АД конверзијом дугова и потпуно је нормално што ми следимо тај пример јер ћемо конвертовати око 90 милиона динара пре свега пореских дугова Тигра АД у капитал. Наша жеља је да фабрика потпуно оздрави, да стане на ноге и да буде носилац развоја нашег града. Они помажу и спорт и културу и ја им се захваљујем на томе и надам се да ће тако наставити и да ћемо брзо видети позитивне ефекте целог овог посла-казао је Васић.
Директор Чурић истакао је да након конверзије дугова од стране Владе Србије и сада од општине, дуговања компаније су смањена за чак 22 милиона евра па она сада износе 50 милиона евра.
- Захваљујем се градоначелнику јер су у релативно кратком року подржали закључак Владе Србије и кренули у конверзију дугова. То је значајан корак за опстанак компаније и надам се да ћемо у наредном периоду поново бити активни судионик наше заједнице. Тигар се заједно развијао са локалном самоуправом и ово је још једна потврда тога. Ми смо већ завршили неколико конверзија и следи нам још посла на том плану-казао је директор Чурић.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine