Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Градоначелник Пирота мр Владан Васић, који је данас присуствовао конференцији „Доинг Бусинесс 2017 – Јачање конкурентности Србије“, у организацији амбасаде Велике Британије, УСАИД-а и НАЛЕД-а, казао је да је закључак конференције да су се услови за пословање у Србији знатно поправили, што је резултовало скоком Србије на “Доинг бусинесс” листи од преко 100 места на светској листи земаља по условима за пословање.

- То је добра вест наравно, услови пословања у Србији су се знатно поправили. Наравно да комплетан јавни сектор, министарства, државна предузећа, државну администрацију  и локалне самоуправе треба да раде синхронизовано јер само такав рад може да допринесе да напредујемо још више-казао је градоначелник Васић.
Електронске грађевинске дозволе најзаслужније су што је Србија први пут ушла међу 50 најуспешнијих земаља на новој Доинг Бусинесс листи Светске банке, оцењено је на конференцији „Доинг Бусинесс 2017 – Јачање конкурентности Србије“, коју су организовали амбасада Велике Британије, УСАИД Пројекат за боље услове пословања и НАЛЕД.

Увођење е-дозвола скратило је процедуру за 100 дана. У односу на претходни извештај, наша земља је у добијању дозвола за градњу напредовала 103 места, а за само две године прескочила је чак 150 држава и са 186. позиције где је била у друштву Либије, Сирије и Еритреје стигла на 36. место, уз раме са САД, Финском и Ирском, а испред Аустрије, Италије, Холандије и Швајцарске.

Извор: Пиротске вести

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine